onsdag 14. april 2010

6. runde - Inevitably

... nokre ord har vi berre ikkje på norsk...

Haugesund - AaFK 2-1

No trur du sikkert at eg er sur. At det går på innventaret laus. At eg gjer som dei i den reklama, og pælmer drakta i søpla.

At eg skal kjefte på dommaren. På grasmatta. På linjemannen. På feildømte offsidar og billige frispark.


Du har sikkert ana at du tek feil.

Eg er skuffa. Klart er eg skuffa, laget mitt har tapt sin fyrste kamp i år. Men, det tok faktisk fem runder før det tapet kom. Så eg har ingenting å klage på. Ei heller trudde eg Haugesund blei lett match. Eg såg dei mot Brann i sesongstarten, og dei var slett ikkje å kimse av.

Du vender ikkje laget ditt ryggen etter ein dårleg kamp. Du vender ikkje laget ditt ryggen etter to dårlege kampar heller. Du blir kanskje skuffa, du blir sinna, du blir oppgitt. Du veit at dei kan så mykje betre, du vil så gjerne at dei skal gjere det betre. Og i kampens hete seier du ting du i etterkant ikkje meinte. Slik er vi alle. Men du vender ikkje laget ditt ryggen.

Du vender ALDRI laget ditt ryggen.

Du pip ikkje på eigne spelarar. Du går ikkje før kampen er slutt. Og du klagar ikkje når laget som blei nr. 13 i fjor speler dei 5 fyrste kampane utan å tape. Då syng du heller "Aal'sun til vi DØR!" og meiner det.

Det var ikkje Terje Hauge si skuld at vi tapte. Det var ikkje grasmatta si skuld heller. Ingen feildømte offsidar, ingen billige frispark. Vi har berre oss sjølve å takke. I dag var vi rett og slett ikkje gode nok.

Haugesund hadde iver, giv, pågongsmot. Vi knota, rota og snubla oss igjennom heile kampen. At vi berre tapte 2-1 skal vi takke Lindegaard og dårleg innstillte Haugesund-skuddføter for.

For i dag var vi dårlege. Så enkelt er det.

I skrivande stund leier RBK mot Brann, og Aalesund er dermed tabelltoar. Og det er greit. Som tidlegare nevt Ivar Hoff-sitat seier; En fotballtabell er det ærligste som finnes.

Eg gruar meg til FotballExtra. Ikkje fordi eg ikkje toler dette tapet, men fordi eg veit at dette er det media har venta på. Forkjølelsen AaFK har gått over, no kan vi endeleg snakke drit om dei igjen. Kunstgras-laget som ikkje takler naturgras. Serieleiaren som ikkje toler presset. Toppscoraren som ikkje innfrir når han blir hausa opp.

Vi speler ikkje fotball for Davey Watne og Carsten Skjelbreid. Vi speler ikkje fotball for VG, eller Dagbladet eller kven det no skulle vere. Vi legg ikkje ambisjonane våre etter avisoverskriftene.

Vi speler for poeng. For videre Tippeligaspel. For å ta eit steg oppover. Og trass tap mot nyopprykka Haugesund i dag, har vi teke eit gigasteg allereie i år. Dessutan er det ingen løyndom at nyopprykka lag ofte er vanskelege å slå. Har du først karra deg opp i øvste divisjon så held du deg fast som best du kan. Kven hugser vel ikkje då seriemester Brann berre skulle til Ålesund og plukke heim dei siste tre poenga for nokre år sidan?

Så om du hadde håpa å treff ein drita sur AaFK-supporter med dårlege unnskyldningar og usaklege kommentarar, må eg berre beklage. Her i distriktet er vi van med å tape.

Mandag venter RBK heime på CLS. Speler vi som i dag, går det til helvette. Speler vi som på søndag, kan det bli rett gøy...

2 kommentarer:

  1. Det er sårt å ikke makte 3poeng mot Haugesund, men kanskje enda sårere å ikke makte å score mer enn ett mål den rette veien i denne kampen.

    Ål'sund til vi DØR!

    SvarSlett
  2. Lang busstur heim frå Haugesund, er nok eit par stykker som får tenkt godt og lenge på eit par målsjansar :)

    SvarSlett